Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişerken fırına su dolu bir tepsi yerleştirilerek de yumuşak bir kıvam elde edilebilir. Katı ve sıvı maddelerin oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Tencerede bardakta kek kaç dakikada pişer?
Kavanozlar tencereye yerleştirilir ve kavanozların yarısına kadar gelecek kadar ılık su eklenir. Önce yüksek ateşte su kaynayana kadar kaynatılır, sonra kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirilir.
Kek pişerken kapak açılır mı?
Kek fırındayken fırın kapağını açmamaya dikkat edin. En iyi pişirme için fırın kapağını açmamalısınız, bu nedenle kontrollerinizi fırın penceresinden yapmaya çalışın. İlk 20 dakika fırın kapağını açmayın.
Tencere kek nasıl pişer?
Tenceremizi ocağa alalım, orta ateşte kaynayana kadar pişirelim, sonra kısık ateşte pişirelim. İlk 30 dakika tencerenin kapağını açalım. 30 dakika daha pişirelim ve 30 dakikadan sonra ara ara kontrol edelim. Pişen kekimizi tencereden alıp soğumaya bırakalım.
Kekin güzel kabarması için püf noktası nedir?
Kekin iyi kabarmasını sağlamak için, unu ve diğer kuru malzemeleri en son eklemeli ve eleyerek eklemelisiniz. Un, kabartma tozu ve vanilin gibi kuru malzemeler elenerek hamura eklenmelidir. Eleme, kuru malzemeleri havalandırır; bu, sıvı kek malzemeleriyle karıştırılmasını kolaylaştırır.
Kek en güzel hangi ayarda pişer?
*Pastanın ilk 30 dakikasını 180 derecede, son 20 dakikasını ise 170 derecede pişirmeniz önerilir. Bu kurallara göre hazırladığınız tüm pastalarınızda başarılı olursunuz. Yorumlara hangi noktalara dikkat ettiğinizi yazarsanız sevinirim?❣️11.12.2023
Kekin piştiğini nasıl anlarız?
Kürdan kekinizden temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Harç kekinize yapışıyorsa henüz pişmemiş demektir. Kekinizin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol etmeyin. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuyana kadar dilimlemeyin.
Bardakta kek olur mu?
Kağıt bardakta kek olur mu sorusuna cevap verelim. Evet, kağıt bardaklardan kek yapmak mümkündür. Ancak evinizde küçük veya büyük Türk kahvesi fincanları veya kupaları varsa hijyenik sebeplerden dolayı kağıt bardak kullanmamanızı öneririz.
Düdüklü tencerede kek yapılır mı?
Kek pişirmek için farklı kek kalıpları kullanabileceğiniz gibi düdüklü tencere de kullanabilirsiniz. Düdüklü tencerede kek pişirmek, evde kolay ve lezzetli bir tatlı yapmanın harika bir yoludur.
Kek kaçıncı rafta pişer?
Kurabiye ve bisküvilerYiyecek türüSıcaklık aralığıRaf konumuKekler ve hamur işleri160–180°CMorta rafEkmek ve hamur işleri200–220°CMorta alt rafEt ve tavuk180–200°CMorta raf (et için) veya üst raf (ızgara için)Sebzeler180–200°CMorta raf2 satır daha
Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?
Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, kıvamı yoğun ve nemli olan, şerbet veya sos kullanıp aroma kattığınız kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.
Kekin çökmemesi için ne yapmalı?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açın. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaş yavaş değişmesine izin verin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Daha sonra çıkarın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
Altı pişmeyen keke ne yapılır?
Kürdan testi yaptığınızda kekin iç kısmının pişmediğini fark ederseniz, kek kalıbını (tepsi, Pyrex) başka bir kek kalıbıyla örtün veya kek kalıbını tencereye yerleştirin ve kapağını kapatın. Kekinizi tekrar fırına koyun ve fırın sıcaklığını 120’ye düşürün.
Fırında pişen kek neden söner?
Çok soğuk malzemeler kekin yapısında sorunlara yol açabilir. Kekiniz çok fazla kabarmayabilir veya çok fazla kabarsa bile fırından çıkardığınızda hava kaybedebilir çünkü içi henüz tam kıvamına gelmemiştir. Bunu önlemek için kek malzemelerini çalışma yüzeyine koyun ve kek pişirmeye başlamadan önce soğumasını bekleyin.
Mikser olmadan kek yapılır mı?
Yumurta, süt ve yağ bir kasede çırpma teli ile karıştırılır. Mikser kesinlikle gerekli değildir. Çırpma teli kullanmak karışıma hava sokar ve keki kabarık ve yumuşak yapar.
Keke 2 tane kabartma tozu konur mu?
Kabartma tozu sütlü keklerde çok işe yarıyor ve ben genelde ikisini birden tercih ediyorum.
Kekin unu az olursa ne olur?
Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!
Fırından çıkan kekin sönmemesi için ne yapmalı?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.
Keke neden nişasta konur?
Nişasta tiplerinin kontrol ile karşılaştırıldığında keklerin hacim, özgül hacim ve hacim indeksi değerlerini artırdığı, sırlama işleminin ise hem buğday nişastası kullanılarak yapılan keklerde hem de mısır nişastası kullanılarak yapılan keklerde kek hacmini önemli oranda artırdığı bulunmuştur.